.
صفحه اصلي آرشيو جستجو پيوند ها تماس با ما
 
آخرین عناوین
تأکید آیت‌الله جوادی آملی بر لزوم اسلامی ‌شدن دانشگاه‌ها
 تأکید آیت‌الله جوادی آملی بر لزوم اسلامی ‌شدن دانشگاه‌ها

استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه دانشگاه‌های ما غرق در علوم اسلامی هستند اما نمی‌دانند از کجا علم را یاد بگیرند، بر لزوم اسلامی ‌شدن دانشگاه‌ها تأکید کردند.
به گزارش روابط عمومی بنیاد بین‌المللی علوم وحیانی اسراء، آیت‌الله جوادی آملی در دیدار تعدادی از اساتید دانشگاه تربیت معلم تهران درباره لزوم اسلامی کردن دانشگاه‌ها اظهار داشت: تعلیم و تعلم باید برای رضای خدا باشد، یعنی اگر انسانی معلم یا متعلم است که می‌خواهد کاری انجام دهد، این کار را نباید آلوده کند، بلکه باید برای رضای خدا چیزی را یاد بگیرد و به دیگران یاد دهد.‌
وی گفت: باید دانش‌هایی که یاد گرفته‌ایم را در راه صحیح به کار ببریم نه در مسیر باطل؛ به عنوان مثال اگر به انرژی هسته‌ای دست یافته‌ایم باید از این انرژی به صورت صلح‌آمیز استفاده کنیم نه تخریبی.
استاد حوزه علمیه قم اظهار داشت: منظور از اسلامی‌کردن دانشگاه‌ها فقط این نیست که تعلیم و تعلم در مسیر رضای خدا باشد و هر چه یاد گرفته‌ایم در مسیر صحیح به کار بریم، در دانشگاه‌ها نمازخانه ایجاد شود، دعاهای کمیل و توسل قرائت شود و کلاس‌های دختران و پسران از همدیگر تفکیک شوند، این موارد کار حسینیه و مسجد است.
آیت‌الله جوادی آملی در عین حال احداث نمازخانه و توجه به دعا در دانشگاه‌ها را از کارهای مناسب دانست و خاطرنشان کرد: اگر صرفا این کارها را در دانشگاه‌ها انجام دادیم، دانشجوی مسلمان تربیت کردیم، نه اینکه دانشگاه اسلامی شده باشد.
استاد برجسته حوزه با تاکید بر این نکته که دانش حرف اول را در دانشگاه‌ها می‌زند، تصریح کرد: عنصر محوری دانشگاه، علم است، اگر علم اسلامی شد دانشگاه هم اسلامی می‌شود و دیگر لازم نیست که به دختران و پسران بگویند کنار هم ننشینند.
این مرجع تقلید گفت: مگر در حوزه توصیه می‌کنند مردان و زنان کنار هم ننشینند؛ مگر به طلبه‌ها می‌گویند که نماز را در اول وقت و حدالامکان جماعت بخوانند، چون علم در حوزه دینی است رهاوردهای فراوانی دارد اما اساسی‌ترین و عنصری‌ترین حرف دانشگاه علم و متون درسی است که اگر این متون اسلامی نشد، سفارشی است.
آیت‌الله جوادی آملی به تلاش کشورهای اسلامی برای اسلامی کردن علوم اشاره کرد و اظهار داشت: آنها در همایش‌هایی که برگزار می‌کنند به این نتیجه رسیده‌‌اند که علم اصلا اسلامی نیست.
وی با اشاره به یکی از این همایش‌ها که در کشور مالزی برگزار شد، خاطرنشان کرد: در آن همایش سخنران رسمی جلسه، صحبت‌هایش را از طنز شروع کرد که با استهزاء، خنده، سوت و کف حاضران همراه بود و در نهایت به این نتیجه رسید که علم اصلا اسلامی نیست و این مسئله برای بسیاری از افراد به باور تبدیل شد.
آیت‌الله جوادی آملی با یادآوری این نکته مهم که اسلام مدعی است که علم غیراسلامی وجود ندارد، افزود: علوم جزئی از قبیل طبیعیات، ریاضیات و ... را علم کلی به نام فلسفه رهبری می‌کند.
وی با تشریح اهمیت علم فلسفه و جهان بینی الهی یادآور شد: هیچ علمی از علوم، چه طبیعی و چه ریاضی، نمی‌تواند خدا را ثابت یا نفی کند و یا درباره خدا شک کند، برای اینکه قلمرو آنها محدود است.
استاد حوزه علمیه قم گفت: تنها علمی که بلندپروازی مال اوست، جهان‌بینی الهی یا فلسفه است و در این جهان بینی الهی این مسائل بحث می‌شود که آیا خدا هست یا نیست؟‌
استاد حوزه علمیه قم از تمام علوم به عنوان امت و از فلسفه به عنوان امام امت یاد کرد و افزود: اگر از فلسفه به عنوان ریاست علوم صحبت می‌شود برای این است که درباره تمام علوم حرف می‌زند؛ کار علوم جزئی، جزئی است ولی فلسفه کلی‌نگر است.‌
این مرجع تقلید به چگونگی الحادی و الهی شدن فلسفه اشاره کرد و اظهار داشت: اگر جهان‌بینی به بیراهه و کژ راهه رفت سر از الحاد در می‌آورد و می‌گوید که خدا در عالم نیست. اینها خودساخته هستند و اگر فلسفه خودساخته شد مسائل دین اسطوره و اضافه و خرافه می‌شود.
آیت‌الله جوادی آملی تصریح کردند: اگر فلسفه الحاد شود جمیع علوم الحادی می‌شود و اگر به راه راست رفت، اول به خودش خدمت می‌کند و الهی می‌شود، یعنی معتقد می‌شود که جهان خدایی دارد، بعد هم همه علوم طبیعی، انسانی و... را الهی و اسلامی می‌کند.‌
وی تاکید کرد: اگر فلسفه، الهی شد همه علوم خلقت‌شناسی می‌شود و زمین، آسمان، دریا و صحرا مخلوق الهی می‌شوند، اگر اینطور شد، عالم و معلوم و علم مخلوق خدا می‌شوند و زمین‌شناسی لحظه به لحظه به جای اینکه افقی حرف بزند، عمودی حرف می‌زند.‌
وی افزود: دانشگاه‌های ما غرق در علوم اسلامی هستند اما نمی‌دانند از کجا علم یاد بگیرند، وقتی لاشه علم را سازماندهی کردیم دیگر نمی‌گوییم زمین اینچنین بوده است، اینچنین شده است و اینچنین می‌شود بلکه می‌گوییم خدا زمین را اینچنین کرد و اینچنین می‌کند.
آیت‌الله العظمی جوادی آملی در بخش دیگری از فرمایشات خود با بیان اینکه دین سه رشته جهان‌بینی الهی، جهان‌بانی الهی و جهان‌آرایی الهی را به ما آموخت، تاکید کرد: صدرالمتالهین می‌فرماید که علم مانند معماری نیست، بلکه نظیر بخش‌های ریاضی است.
وی در همین رابطه به بیان مثالی پرداخت و گفت: اگر یکی از خشت‌ها یا آجرهای بنایی را بردارند و از دیوار غربی به دیوار شرقی ببرند این بنا فرو نمی‌ریزد اما عدد هشت را که بین هفت و نه است را بردارند، این عدد هیچ کاربردی ندارد.‌
وی تصریح کرد: صدرالمتالهین می‌فرماید که حرف عالم به قدری ریاضی است که هیچ چیزی را نمی‌توان از سر جایش برداشت.
این مرجع تقلید گفت: علم شرح معلوم است، معلوم فعل خداست و شرح فعل خدا غیر از الهی و اسلامی نیست و اگر کسی بگوید شرح بشری است، این اسلامی حرف زدن و قارونی فکرکردن است.
آیت‌الله جوادی آملی تاکید کرد: اگر کسی در حوزه یا دانشگاه بگوید که 40 یا 50 سال کار کرده است و زحمت کشیده و فکر کرده است، این اسلامی حرف زدن و قارونی فکرکردن است.
وی در بخش دیگری از فرمایشات خود ضمن تاکید مجدد بر لزوم اسلامی شدن دانشگاه‌ها تصریح کردند: لاشه علم را به صورت کتاب‌های درسی در آوردند، این لاشه که اسلامی و غیراسلامی ندارد. الان هم کسی قرآن را لاشه کند همانند کتاب‌های عربی می‌شود و دیگر کتاب دینی نیست.
این استاد حوزه ادامه داد: این جهان را مثله کردند و در مورد آن کتاب نوشتند و به دانشگاه‌ها دادند، این دانشگاه تا الی الابد اسلامی نمی‌شود.
آیت‌الله جوادی آملی به ویژگی‌های تقوا و طهارت روح اشاره کرد و افزود: از دیرزمان این حرف به ایران زمین آمده بود که اگر کسی حسی را از دست داد علم حاصل از آن حس را هم از دست می‌دهد.
وی تصریح کرد: مهم‌ترین راه دستیابی به اشیا، حواس پنج گانه است اما اسلام و دین فرموده که همانطوری که چشم و گوش راه تشخیص اشیا است، طهارت روح هم راه علم و اسرار است.
این مرجع تقلید گفت: تقوا فقط این نیست که انسان به بهشت برود، بلکه صحنه دل را غبارروبی می‌کند و وقتی این صحنه دل شفاف شد اسرار در آن می‌تابد و اگر کسی باتقوا بود اسرار عالم را بهتر می‌فهمد.
وی با بیان اینکه گناه در فرهنگ دینی ما غبار صحنه قلب است، اظهار داشت: عده‌ای گرفتار غبارگیری هستند و صحنه قلبشان چرک گرفته است، اینها می‌خواهند اسرار عالم را ببینند که این مهم با چشم دیده نمی‌شود، می‌خواهند با آیینه دل ببینند ولی این آیینه غبارگرفته است.


استفاده از اين خبر فقط با ذكر نام شمال نيوز مجاز مي باشد .
ایمیل مستقیم :‌ info@shomalnews.com
شماره پیامک : 5000592323
 
working();

ارسال نظر :
پاسخ به :





نام : پست الکترونیک :
حاصل عبارت روبرو را وارد نمایید :
 
working();

« صفحه اصلي | درباره ما | آرشيو | جستجو | پيوند ها | تماس با ما »
هرگونه نقل و نشر مطالب با ذكر نام شمال نيوز آزاد مي باشد

سامانه آموزش آنلاین ویندی
Page created in 2.728 seconds.